Bohemi z Montparnassa

Jean Cocteau & Veno Pilon

2016

Sebastião Salgado: Geneza

pregledna razstava fotografskega velikana

2016

PhotoMagic

Stane Jagodič, Gábor Kerekes, Branko Lenart

2016

Portfolio Review 2016

  Festival Fotonični trenutki – Mesec fotografije 2016 vabi fotografe, da predstavijo svoja dela na Portfolio Review, ki bo potekal […]

2016

Natečaj za Večerne projekcije

Mednarodni natečaj za sodobne fotografe

2016

Janez Bogataj in fotografske knjige založbe Steidl

 
 
 
Gerhard Steidl

Gerhard Steidl

Začetek: 30. maja

Knjigarna Konzorcij, Ljubljana

Razstava fotografskih knjig ene izmed najpomembnejših in najvplivnejših založb na področju izdajanja fotografskih knjig Stedl in razstavo fotografij Janeza Bogataja.

Izbor zgodnjih fotografij Janeza Bogataja predstavlja njegova mladostna iskanja, ki s svojo suverenostjo in likovnim pristopom pričajo o avtorskem izražanju, kar je zanj značilno še danes.

Danes je Steidl eno izmed najbolj prodornih in cenjenih izdajateljskih in tiskarskih podjetij. Naj bo v modi, umetnosti ali literaturi, založba deluje kot umetnikov in avtorjev zaveznik, ki mu pomaga ustvariti umetniško delo, ki pod njegovim budnim očesom pride do bralca. Danes so del njihovega rednega programa priznani fotografi in umetniki z vsega sveta (Joel Sternfeld, Bruce Davidson, Robert Frank, Robert Adams, Karl Lagerfeld, Lewis Baltz, Ed Ruscha, Roni Horn, Juergen Teller…). Razstava knjig in fotografij je nastala v sodelovanju z Galerijo Fotografijo, ekskluzivnim zastopnikom založbe Steidl za Slovenijo in Hrvaško.

Razstava je na ogled do 12. 6. 2016