Bohemi z Montparnassa

Jean Cocteau & Veno Pilon

2016

Sebastião Salgado: Geneza

pregledna razstava fotografskega velikana

2016

PhotoMagic

Stane Jagodič, Gábor Kerekes, Branko Lenart

2016

Portfolio Review 2016

  Festival Fotonični trenutki – Mesec fotografije 2016 vabi fotografe, da predstavijo svoja dela na Portfolio Review, ki bo potekal […]

2016

Natečaj za Večerne projekcije

Mednarodni natečaj za sodobne fotografe

2016

Podeljena letošnja festivalska nagrada

 
 
 

Vangelis Georgas

Nagrada festivala FOTONIČNI TRENUTKI za leto 2012 je pripadla grškemu avtorju VANGELISU GEORGASU

Nagrada je bila podeljena za najboljši portfolio v sklopu prve ljubljanske manifestacije Portfolio Review. Dobitniku nagrade je omogočena samostojna razstava v Galeriji Vžigalica v letu 2013.

Drugo mesto sta si z identičnim številom točk razdelila JURE KASTELIC (Slovenija) in FEDERICO SUTERA-SARDO (Italija).

Dobitnik nagrade projekta AFTERMATH. Changing Cultural Landscape, ki jo omogoča dolgoletni partner festivala CCN – Kulturvermittlung Steiermark iz Graza, bo podeljena in objavljena v prihodnjih dneh!

VANGELIS GEORGAS je nagrado za najboljši portfolio po mnenju mednarodne dvanajstčlanske komisije prejel za seriji No Such Thing As Real Orient in Athens – Economical Crisis.

Podobe projekta No Such Thing As a Real Orient predstavljajo osebno dokumentacijo, ki jo je avtor posnel na svojih potovanjih v Indijo, kjer je želel demistificirati romantične ideje o tem prostoru in njegovi reprezentaciji. Stvarnost tega prostora je predvsem hitro rastoče gospodarstvo, socialna neenakost in posledično revščina. Teoretična podlaga projekta temelji na proti-esencialističnem razumevanju Zahoda in Orienta kot ga je vpeljal Edward Said, ki je vztrajal, da pravi Orient, kakor tudi privilegij bližnje perspektive, pravzaprav ne obstajata.

Projekt v procesu Athens-Economic Crisis se ukvarja s posledicami ekonomske krize in njenim vplivom na družbeno in politično življenje v Atenah. Na način preizpraševanja klišejske fotoreporterske ideje reprezentacije krize, se je avtor osredotočil na atmosfero mesta, ki se je dodobra spremenila v preteklih 4 letih. Fotografski narativ je zgrajen okoli kontrasta med izoliranimi ljudmi v  mestu in prizorišči, ki so vzpostavila novo kolektivno identiteto.

VANGELIS GEORGAS (1980) je samostojni umetnik, ki živi in deluje v Atenah!