O nas

ONAS

Festival Fotonični trenutki – Mesec fotografije je bil ustanovljen leta 2005 kot prvi mednarodni festival za sodobno fotografijo na področju Jugovzhodne Evrope, svojo vodilno vlogo v regiji pa ohranja vse do danes. Festival je od leta 2010 član evropskega združenja EMOP – European Month of Photography, ki združuje foto festivale v Atenah, Berlinu, Bratislavi, Budimpešti, Dunaju, Luksemburgu in Parizu, medtem ko sodeluje in se povezuje tudi z nekaterimi drugimi, zlasti evopskimi, festivali.

Festival Fotonični trenutki organizira in producira ekipa Centra za sodobno fotografijo Photon, ki je bil ustanovljen leta 2003 v Ljubljani. Poglavitno pozornost namenjamo promociji in predstavitvam regionalnih umetnikov, ki delujejo na področju sodobne fotografije in videa. S produkcijo in gostovanji naših projektov, predvsem skupinskih razstav, širimo mrežo umetnikov, partnerjev, kuratorjev in ustanov iz regije Srednje in Jugovzhodne Evrope. Pri tem ima posebno vlogo Galerija Photon na Dunaju, kjer smo dodatno vpeti v lokalno sceno kot partner nekaterih prireditev (Eyes On – Photo Month, ViennaPhotoBookFestival, etc.).

V Photonu poleg vodenja dveh galerij in organizacije festivala opravljamo še nekatere druge dejavnosti. Tako smo od začetka oziroma njegovega nastanka v 2014 vpeti v soorganizacijo sejma za umetniško fotografijo Art Photo Budapest. Od 2015 smo zastopnik razstavnega programa agencije Magnum za Vzhodno Evropo, tako da poleg najboljših regionalnih foto umetnikov predstavljamo tudi največja imena svetovne zgodovine fotografije!

 

Dejan Sluga, direktor in umetniški vodja festivala Photonic Moments in Photona

Jasna Jernejšek, kustosinja in koordinatorka programa

Simon Podgoršek, projektni koordinator

Borut Savski, webmaster

Jure Legac, designer

Vesna Bukovec & Metka Zupanič, kuratorici video programa