Novice

Podeljena festivalska nagrada – Vangelis Georgas

Podeljena festivalska nagrada – Vangelis Georgas

Podeljena letošnja festivalska nagrada

Podeljena festivalska nagrada – Vangelis Georgas

Vangelis Georgas

Nagrada festivala FOTONIČNI TRENUTKI za leto 2012 je pripadla grškemu avtorju VANGELISU GEORGASU

Nagrada je bila podeljena za najboljši portfolio v sklopu prve ljubljanske manifestacije Portfolio Review. Dobitniku nagrade je omogočena samostojna razstava v Galeriji Vžigalica v letu 2013.

Drugo mesto sta si z identičnim številom točk razdelila JURE KASTELIC (Slovenija) in FEDERICO SUTERA-SARDO (Italija).

Dobitnik nagrade projekta AFTERMATH. Changing Cultural Landscape, ki jo omogoča dolgoletni partner festivala CCN – Kulturvermittlung Steiermark iz Graza, bo podeljena in objavljena v prihodnjih dneh!

VANGELIS GEORGAS je nagrado za najboljši portfolio po mnenju mednarodne dvanajstčlanske komisije prejel za seriji No Such Thing As Real Orient in Athens – Economical Crisis.

Podobe projekta No Such Thing As a Real Orient predstavljajo osebno dokumentacijo, ki jo je avtor posnel na svojih potovanjih v Indijo, kjer je želel demistificirati romantične ideje o tem prostoru in njegovi reprezentaciji. Stvarnost tega prostora je predvsem hitro rastoče gospodarstvo, socialna neenakost in posledično revščina. Teoretična podlaga projekta temelji na proti-esencialističnem razumevanju Zahoda in Orienta kot ga je vpeljal Edward Said, ki je vztrajal, da pravi Orient, kakor tudi privilegij bližnje perspektive, pravzaprav ne obstajata.

Projekt v procesu Athens-Economic Crisis se ukvarja s posledicami ekonomske krize in njenim vplivom na družbeno in politično življenje v Atenah. Na način preizpraševanja klišejske fotoreporterske ideje reprezentacije krize, se je avtor osredotočil na atmosfero mesta, ki se je dodobra spremenila v preteklih 4 letih. Fotografski narativ je zgrajen okoli kontrasta med izoliranimi ljudmi v  mestu in prizorišči, ki so vzpostavila novo kolektivno identiteto.

VANGELIS GEORGAS (1980) je samostojni umetnik, ki živi in deluje v Atenah!