Program

3. JUNIJ

Uroš Abram, Sexy East, 2006
Uroš Abram, Sexy East, 2006

Torek, 3. junij ob 19. uri:
INSIDE-OUT (Uroš Abram, Antea Arizanović, Simon Chang)
Galerija Društva likovnih umetnikov Ljubljana

Torek, 3. junij ob 19:30. uri:
KATJA GOLJAT & ANDREJ FIRM: Žive stene
Galerija Prostor, Ljubljana

Torek, 3. junij ob 20. uri:
DIK BOUWHUIS: Turistične krajine
Atrij ZRC, Ljubljana

Torek, 3. junij ob 21. uri:
VEČERNE PROJEKCIJE / FILM
Atrij ZRC & LP bar, Ljubljana

 

INSIDE-OUT
Uroš Abram, Antea Arizanović, Simon Chang

Torek, 3. junija ob 19. uri / Galerija Društva likovnih umetnikov Ljubljana

Razstava Inside-Out predstavlja dela treh domačih vizualnih umetnikov, članov DLUL, ki fotografijo uporabljajo kot osrednje izrazno sredstvo. Rdeča nit predstavljenih del je vzpostavljena na ravni preizpraševanja meje med javnim in zasebnim v informacijski dobi, ko je družba prešla v skrajno ekstrovertirano fazo. Umetniki se tako posvečajo enemu najbolj vseprisotnih fenomenov javne reprezentacije stvarnosti – pornografiji, ki v svoji srži ni nič drugega kot premik običajno povsem intimnih dejavnosti v domeno javnega.

Razstava je nastala v sodelovanju med DLUL, ZDSLU in festivalom Fotonični trenutki.

VEČ…

3. 6.-30. 6. 2014

www.dlul-drustvo.si

zdslu.si

 

KATJA GOLJAT & ANDREJ FIRM: Žive stene

Torek,  3. junija ob 18. uri / Galerija Prostor, Ljubljana

Žive stene je naziv performativnega triptiha fotografij, ki jih Katja Goljat & Andrej Firm razvijata neposredno na steno galerije. V ta namen avtorja galerijski prostor spremenita v temnico. Njun fotografski triptih bo v celoti zaključen v času otvoritvenega fotografskega performansa, kjer bo lahko občinstvo nastajanje zadnje fotografije spremljalo v živo. Digitalizaciji navkljub oziroma prav zaradi nje je v polju sodobne avtorske fotografije v zadnjih nekaj letih mogoče opaziti tendecno vračanja k analogni fotografiji, ki dopušča nekoliko drugačno vizualno estetiko.  VEČ…

3. 6.-30. 6. 2014

 

DIK BOUWHUIS: Turistične krajine: Sprehod ob Sredozemskem morju

Torek, 3. junija ob 20. uri / LP bar & Atrij ZRC Ljubljana

Sredozemsko turistično krajino lahko razumemo kot kolektivno čustveno in mentalno krajino. Je mitična krajina. Obljubljena krajina, krajina velikih pričakovanj in globokih hrepenenj. Zame tudi okolje, v katerem sem preživljal počitnice svojega otroštva. V številnih pogledih je tudi krajina transformacije. Umetnik vzame banalni objekt iz njegovega vsakdanjega konteksta in ga postavi v drugačen kontekst, v katerem dobi objekt drugačen pomen. Jaz pa sem, kot umetnik, ki hodi [walking artist] začel tako, da sem se postavil v ta drugi svet, v to turistično krajino.  VEČ…

3. 6.–28. 6. 2014

 

PREDSTAVITEV PHIL – Photon Image Library
Torek, 3. junija ob 21. uri / LP bar & Atrij ZRC Ljubljana
Predstavitev spletnega portala Philimages.com – Photon Image Library: načinov sodelovanja za fotografe, načinov nakupa fotografij, ter izbora fotografij avtorjev, ki jih PHIL zastopa.

 

VEČERNE PROJEKCIJE
Torek, 3. junija 21:30-23 / Atrij ZRC & LP bar, Ljubljana

Večerne projekcije prinašajo mednarodni nabor fotografov in umetnikov v dveh sklopih: kurirane selekcije & tekmovalni program.

 

FILM:
Dokumentarni film Zgodba o Balkanu
Torek, 3. junija ob 23. uri / Atrij ZRC & LP bar, Ljubljana